Viena a dat tonul in moda anului 2017. Se poarta rochiile pretioase, in culori metalizate.

20 Septembrie 2016

Pentru o saptamana Viena a fost centrul modei internationale. MQ Vienna Fashion Week 2016 s-a incheiat duminica dupa sase zile de spectacole de moda internationala. S-a dat tonul modei pentru anul 2017, iar designerii romani au fost indelung aplaudati de o asistenta specializata.

In anul 2017 se poarta rosul, negrul, culori metalizate, rochii ample cu talie bine evidentiata sau materiale fluide in nuante tari. Dungile si pliseurile raman in tendinte. Rochii lungi sau midi inlocuiesc tinutele mini care au dominat moda anilor trecuti. Pantalonii stramti, dar si clopot vor fi purtati cu bluze ce amintesc de vestul salbatic.

De asemenea, moda tiganeasca ce abunda de motive florale inspirata din costumele de satra, ale unor creatoare din Ungaria, Varga Erica si Varga Elena au facut furori pe podiumul vienez.Colectiile designerilor romani, Clara Rotescu si Corina Vladescu au fost indelung aplaudate de publicul de la Museumplatz, iar jurnalistii internationali au prezentat pe larg hainele realizate de cele doua romance. In timp ce Corina Vladescu a optat pentru tinute delicate, romantice cu decupaje si dantele, Clara Rotescu a creat o colectie glamour, din materiale pretioase, cu rochii ample, lungi, cu volane si dantele, dar si in culori metalizate.
Designerul austriac Sabine Karner a adus tinute transparente si accesorizate cu flori, iar Masi a mizat pe dungi orizontale. Moda masculina a fost dominata de lumbersexuali cu haine largi, aparent neglijente, in culori inchise sau inflorate.Peste 80 de designeri internationali si-au prezentat colectiile in sase zile de festival, intre 12 si 18 septembrie, MQVienna Fashion Week fiind unul dintre evenimentele importante ale modei din lume.

Top